donderdag 26 februari 2015

Het klassentoernooi

Zoals jullie misschien al weten beste ouders, leerlingen en leerkrachten werd dit schooljaar een klassentoernooi georganiseerd. Om het schooljaar wat leuker en sportiever te maken .  Hieronder vind je meer info.

Eindelijk werd het klassentoernooi terug georganiseerd. Iedereen vond het tof en niemand vond het saai. Alle klassen deden mee. Of het nu meisjes of jongens zijn, dat maakt niet uit. Iedereen was welkom. Het was een leuke ervaring en het ging door in de turnzaal van de school. Het begon om 12u45 voor de eerstejaars en eindigde om 13u10.  Meneer Noé was de scheidsrechter en hij maakte er ook toffe wedstrijden van. Het maakte niet uit als je verloor. Het gaat erom dat je plezier hebt. Niemand kan wachten tot de volgende editie.

Persoonlijk vond ik het een heel toffe ervaring om mee gedaan te hebben. Bedankt om te lezen beste lezers.

Jason - 1F-SP



Het begon op dinsdag zes januari 2015.
Sindsdien hebben alle klasse van het eerste en tweede jaar er alles aan gedaan om te winnen. Het voetballen vind plaats in de turnzaal of buiten. Met scheidsrechter meneer Noé verlopen de matches vlot.

Als we in de turnzaal voetballen gebruiken we de hele lengte van het veld. Als we buiten voetballen ook. We moeten wel opletten dat we niet vallen op de stenen buiten, dat gebeurt soms, maar daar worden we hard van. Onze klas 1f is verdeeld in twee groepen. Wij zitten in groep B. Hopelijk komen we in de finale, maar als voetbalklas moet dat wel lukken.

Het voetbaltornooi is super leuk. Iedereen kan tegen zijn verlies, iedereen is sportief en we steunen elkaar 100%. Daarom is het zo leuk, ik laat jullie weten wie er wint en hopelijk zijn wij het.


Che – 1F-SP

Panamarenko (januari)

We zijn op 8 januari naar het museum MUHKA in Antwerpen geweest. Daar hielden ze een tentoonstelling over Panamarenko. Panamarenko is een Antwerpse uitvinder die graag wilde vliegen.

Vanaf de eerste stap in het museum zagen we witte muren. Dat was het teken van nadenken. Als uitvinder heb je veel denkwerk, je heb ook veel inspiratie nodig om al die kunstwerken te ontwerpen. Panamarenko heeft in zijn carrière ongeveer 200 uitvindingen gedaan maar wie weet maakt hij nog uitvindingen want hij leeft nog. Zijn eerste uitvinding was de donderwolk. Die vond hij uit in 1967 en er volgden nog veel uitvindingen.

Ik zelf vind Panamarenko interessant, want ik vind zijn uitvindingen geniaal. Om uitvinder te zijn, moet je verstand hebben. Je moet kunnen tekenen, rekenen en knutselen. Ik hoop dat jij ook een kijkje gaat nemen in het museum.

Abdelilah – 1C-WW



Zoals jullie al weten zijn we op 9 januari te voet naar het museum Mukha in Antwerpen gegaan met een paar andere klassen. Het was een leerijke en leuke uitstap.

In het museum Mukha hebben we heel wat leerrijke en mooie kunst gezien. Die was gebaseerd op de artiest Henri van Herwegen waarvan de artiestnaam Panamarenko is. Iedere groep had een eigen gids. Daar deden wij allerlei leuke opdrachten en oefeningen mee.
We hebben ook alle kunstwerken bekeken onder andere: de prova car, The Aeromodeller en de zeppelin.

Ik vond dit een heel leuke een leerijke uitstap. Nu weet ik wie Panamarenko is.


Anass – 1F-SP 

Eerste examendag (december)

Dat gevoel wanneer het het moment is om niet op te geven... dat moment had ik tijdens mijn eerste examen. In deze tekst lees je over mijn ervaring tijdens de examens. Het was een dag die ik heel mijn leven zal blijven onthouden. Verder lees je in mijn verslag!

Op donderdag waren we klaar om 12:00u. We  moesten allemaal naar huis om te leren, niet om te spelen! Donderdag was voor mij een heftige dag , maar natuurlijk kreeg ik hulp van mijn zus. Ik voelde veel rillingen en angst, want aardrijkskunde is voor mij altijd al een moeilijk vak geweest. Maar het viel best mee... van 13:00u tot laat in de avond bleef ik leren. Ik gaf niet op. Lezen,schrijven,herhalen. Lezen,schrijven,herhalen.

En zo ging ik verder tot ik alles kon. Natuurlijk heb ik me voor de examens voorbereid.
Mijn grote zus hielp me super goed met alle vakken. Na een goede rust, werd ik wakker. Vol kriebels ging ik uit m'n bed. Ik had me heel snel klaargemaakt, want natuurlijk moest ik nog leerstof herhalen zodat alles nog in m'n hoofd bleef hangen.

Na een lekker ontbijt ging ik de deur uit. Onderweg naar school was ik nog steeds de leerstof aan het herhalen. Toen ik aankwam op school, zat ik vol stress, maar ik volgde het advies van mijn zus: stress maakt alles erger. Dus ik bleef positief. Op de speelplaats gingen ik en een paar vriendinnen elkaar ondervragen. Voor ik het wist ging de bel. Ik moest naar lokaal 109 waar mevrouw De Bie aan het wachten was. Ik was daar met een paar klasgenoten, en een paar leerlingen uit de voetbalklas (2de jaar). Eenmaal binnen moesten we onze boekentassen achteraan in de klas leggen. Onze gsm's moesten in onze boekentas blijven. Na veel gestress kreeg ik het examen voor me... Ik begon eerst met het hele voorblad grondig te lezen want daar stond alles uitgelegd. Ik draaide mijn blad om en zag een paar oefeningen. Toen begon ik de vragen deftig te lezen. En toen was ik klaar om de examen maken! Het examen was zes of zeven pagina’s lang. Dat is niet zo veel in vergelijking met met de andere examens. We kregen een atlas erbij, zodat we landen of steden konden opzoeken in het register. Ik was al klaar voor 10:00u dus mocht ik al doorgaan na de bel. Daar stond ik dan! Met een grote glimlach verliet ik het klaslokaal.

Ik was zeer tevreden met het resultaat dat ik had gekregen voor aardrijkskunde. Zoals jullie kunnen zien was mijn eerste examendag best wel spannend... Ik hoop dat jullie meer hebben geleerd over mijn ervaring tijdens de examen. En ik hoop ook dat jullie zelf goede en geslaagde examens hadden.


Leumira – 1C-WW

Lissenvijver (september)

We gingen op vijf september met de bus naar de Lissenvijver. Rond 8u30 zij we rustig vertrokken voor toch een redelijk lange rit. Op de bus hebben we vooral veel gepraat.

Het was een hele leuke dag. We moesten veel klimmen en over een hindernissenparcours gaan in een bos met houten balken en boomstronken. Als je er af viel was je in de modder gevallen, één iemand van de klas was erin gevallen. Hij was helemaal vuil en nat. We moesten klimmen boven water en bijna heel de klas viel in het water, dat was lachen. Iedereen was helemaal nat. We moesten over een houten balk naar de overkant geraken. Maar het was een dunne balk en onder ons was water. Ik ging er gemakkelijker dan sommigen over, want sommige waren weer gevallen. Dat was heel grappig. Als we aan de overkant waren moesten we met een bootje terug komen.

We moesten ook nog eens een heel moeilijk parcours afleggen. We moesten ons verdelen in groepjes. Per groepje kreeg je twee peddels en zo moesten we dan naar een vlot gaan dat op twee tonnen en een pallet gebonden zat. We moesten er gaan opzitten met ons groepje en varen tot een bepaald punt en als je daar was moest je wachten tot een ander groepje er was en moesten we van vlot veranderen. Eén per één ging iedereen op zijn nieuw vlot en dan terug naar het begin.

Het was een hele leuke dag, dat moet meer gebeuren.

Robbe – 1F-SP



Op vijf september 2014 gingen we met de klas van 1C naar de Lissenvijver in Geel . Het was een leuke en sportieve dag.           
                               
Voor de middag hebben we een hoogteparcours gedaan .We moesten heel hoog klimmen. Gelukkig hingen we met een touw aan een boom.  Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen met hoogtevrees. Dan hebben we een wedstrijd gehouden met roeiboten op de vijver. Dit was erg vermoeiend. Voordat we gingen eten hebben we een spelletje touwtrekken gedaan. Na de middag begonnen we met een evenwicht parcours. Dat was moeilijk want we moesten over dunne planken en een touw lopen. Wie dit niet kon viel in het water.

Op het einde van dag vertrokken we met een heel goed gevoel weer naar school. Iedereen was voldaan.


Anass – 1C-WW

De eerste schooldag (september)

Daar was het dan, ik zag het al voor me. Onze eerste schooldag. Vol spanning ging ik er tegen aan. Wil je meer weten over mijn eerste schooldag? Lees dan verder in mijn verslag.

1 september… Het was zover. Daar begon ik aan mijn middelbare school. Ik had geen idee hoe het zou zijn. Ik geef wel toe , ik was wel zenuwachtig. Maar ik probeerde het toch te verbergen. Toen ik op mijn nieuwe middelbare school aankwam , moesten alle eerstejaars  naar de refter. We hoorden daar wie samen in de klas moest zitten. Bij 1c hoorde ik mijn naam, ik was wel benieuwd met wie ik in de klas zou zitten. Gelukkig hoorde ik dat er een oude klasgenoot bij mij in de klas zou zitten genaamd: Ilham Zaaf. We vertrokken naar de turnzaal en kregen allerlei boeken. En toen wist ik het echt! We zijn vertrokken.

Zo zie je maar, 1 september is de drukste en zenuwachtigste dag van het jaar . Maar geen stress, alles komt wel goed beste lezers.

Siham – 1C-WW



De eerste schooldag van het middelbaar was een speciale dag voor iedereen. Heel de zomervakantie keek ik uit naar nieuwe vrienden en naar de nieuwe school. Er waren vrienden van mijn oude school die naar dezelfde school gingen als ik en sommigen moest ik nog beter leren kennen.

Die eerste schooldag was heel tof. Het was wel een beetje raar om zoveel leerkrachten te hebben. Dit is zo niet in de lagere school dus dat was al even wennen. Sinds die dag ga ik terug met volle moed naar school. De laatste drie jaren van het lager onderwijs kregen we regelmatig vervanging voor de leerkracht en dat viel niet altijd goed mee. Toch vind ik het fijn dat ik nu elke morgen zelfstandig naar school kan gaan en zo zelf een beetje van de wereld kan ontdekken.

Het is keitof om samen met mijn vrienden op school te kunnen voetballen, zelfs tijdens de lesuren. Andere leerlingen hebben een ander vak gekozen en dat is best wel goed. Op deze school kiezen leerlingen al een beetje welke richting ze later willen uitgaan. Dit is niet zo gemakkelijk om dit al zo jong te kunnen weten. Daarom dat het goed is dat er voor iedereen wel een vak is dat past.

Ondertussen zijn we al over de helft van het schooljaar en is het fijn om te zien wat we samen als klas aankunnen. Het enige meisje in onze klas verdient een dikke pluim. Het kan voor haar niet altijd even gemakkelijk zijn om een ganse dag in een klas met alleen maar jongens te zitten.

Volgende week vertrekken we allemaal samen op zeeklassen. Ik kijk er geweldig naar uit om dit te doen met onze klas. Ik hoop dat het een fijne, sportieve week wordt. Het zal niet zijn zoals een gewone schoolweek dus hebben we nog meer de kans om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen. Het weekje vakantie daarna zal waarschijnlijk wel nodig zijn. Onze week zeeklassen zal goed zijn om na de vakantie ons schooljaar samen verder af te maken.


Joachim - 1F-SP

donderdag 12 februari 2015

Zeeklassen 2015 - dag 4

Beste ouders

Vandaag zijn we een hele dag op stap geweest. 
We maakten een stevige wandeling van Oostduinkerke naar De Panne, om daar verder de westhoek te verkennen.
’s Avonds sloten we de fijne en leerrijke week af met een bonte avond.

Vele groetjes en tot morgen!


















Zeeklassen 2015 - dag 3

Beste ouders

Vandaag hebben we een uitstap gedaan naar het educatief natuurcentrum ‘De Nachtegaal’ in De Panne. 
In de namiddag werd er geknutseld om dan ’s avonds af te ronden met een stevige partij voetbal of een avontuurlijke wandeling.


Vele groetjes,

de leerkrachten















woensdag 11 februari 2015

Zeeklassen 2015 - dag 2

Beste ouders

Dag 2 was een lange en vermoeiende dag. Een interessante uitstap naar het Flanders Field Museum en een interactieve rondleiding door begraafplaatsen en loopgraven. Na een lekkere maaltijd in het onthaalcentrum 'De Kazematten' hebben we onze dag afgesloten met The Last Post onder de Menenpoort.













maandag 9 februari 2015

Zeeklassen 2015 - dag 1

Beste ouders

Wij hebben net een fijne dag achter de rug en willen alvast met jullie enkele sfeerbeelden delen. Morgen gaan we naar Ieper en volgt er een nieuwe fotoreeks!

Groetjes vanuit Oostduinkerke.